Dierenverzorging

De deelnemers van de Stadsboerderij verzorgen alle verschillende dieren die er te vinden zijn op de boerderij. Zij zorgen grotendeels zelfstandig voor onder andere de juiste voeding, de nagels knippen, de vachtverzorging en het schoonmaken van de hokken. De begeleiders ondersteunen waar nodig en leren de deelnemers alles over het verzorgen van de dieren.

Onderhoud

Het onderhouden van de StadsboerderijĀ  vraagt veel tijd van de deelnemers. Het is belangrijk dat het er goed en verzorgd uit blijft zien. Het onderhouden van de boerderij is dan ook een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Werkzaamheden die de deelnemers verrichten zijn grasonderhoud, snoeien, moestuin onderhouden, maar daarnaast ook het plaatsen van afscheidingen op weilanden, het onderhouden van de stallen en het schoonhouden van het erf.

Boerderijwinkel

De Stadsboerderij Beeklust beschikt over een kleine winkel waar producten, al dan niet door deelnemers vervaardigd, worden verkocht aan bezoekers. De deelnemers leren in de winkel onder andere om contact te zoeken met de bezoekers, om te gaan met geld en artikelen in te kopen.

Facilitair

In de kantine verzorgen de deelnemers de lunch, wat onder andere bestaat uit het zetten van koffie en thee, boodschappen doen en de tafel dekken en afruimen. Verder maken zij alles schoon en ruimen zij alles op.