Stadsboerderij Beeklust

Over ons

Aan de rand van het Beeklustpark Almelo is Stadsboerderij Beeklust gevestigd. De Stadsboerderij is openbaar toegankelijk en heeft een publieke functie. Bezoekers van de Stadsboerderij komen voor de dieren, de boerderijwinkel, evenementen en voor ontspanning. De Stadsboerderij wordt onderhouden door deelnemers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Deelnemers kunnen hier als dierverzorger, agrarisch medewerker, winkelmedewerker of facilitair medewerker aan de slag. In een enthousiast team, van gemiddeld 15 mensen, krijgen de deelnemers tijdens het werken op de Stadsboerderij voldoende kans om kwaliteiten te benutten.

Diverse afdelingen
Stadsboerderij Beeklust heeft verschillende werkzaamheden en elke dag ziet er weer anders uit voor de deelnemers. Tijdens het werkoverleg met het hele team worden de taken verdeeld en kan iedereen zijn voorkeur aangeven voor de te verrichten werkzaamheden.

Leer-werklijnen

Bij Stadsboerderij Beeklust wordt gewerkt met verschillende leer-werklijnen. Dit houdt in dat deelnemers volgens een bepaalde methodiek getraind worden in het onderhouden en mogelijk vergroten van hun vaardigheden. Op deze manier kunnen ze zich ontwikkelen, leren om te werken en meedoen aan de maatschappij. Binnen de leer-werklijn kunnen de deelnemers certificaten behalen; daarmee tonen ze aan dat ze bijvoorbeeld zelfstandig kunnen werken met de kassa of producten afprijzen. Deze certificaten werken ook drempelverlagend voor andere lokale bedrijven om deelnemers van Stadsboerderij Beeklust in dienst te nemen (eventueel met behoud van de uitkering).

Het beheer van Stadsboerderij Beeklust is in handen van De Twentse Zorgcentra. De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden worden door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Wij stellen ons ten doel om ‘jouw leven samen te ondersteunen, dichtbij en deskundig’. Kijk voor meer informatie over De Twentse Zorgcentra op www.detwentsezorgcentra.nl.

Dierenverzorging

Lees verder

Onderhoud

Lees verder

Boerderijwinkel

Lees verder

Facilitair

Lees verder
Artdesch fotalbum

Bekijk ons volledige fotoalbum

Om een impressie van ons te krijgen, kan je hier ons volledige fotoalbum bekijken.

Bekijk fotoalbum
Artdesch fotalbum
Artdesch fotalbum