Over ons

Wie zijn wij?

Aan de rand van de Westelijk Groene Long van Almelo, bij het riviertje de Aa, voor de ingang van het Beeklustpark , ligt een prachtige stukje Almelo, waar stad , park en platteland elkaar ontmoeten.

pic_1

De boerderij

In deze landelijke omgeving is Stadsboerderij Beeklust gevestigd, die openbaar toegankelijk is voor het publiek. Op deze kinderboerderij worden veel verschillende boerderijdieren gehouden. De meest gehouden dieren zijn paarden, koeien, varkens, schapen, geiten, kippen en ander pluimvee, konijnen en cavia's. De kinderboerderij is speciaal ingericht voor kinderen (maar ook toegankelijk en interessant voor volwassenen) om kennis te kunnen maken met de boerderijdieren. De kinderboerderij heeft zowel een educatieve als recreatieve functie. Het beheer van de boerderij is in handen van medewerkers en cliënten van Stichting De Twentse Zorgcentra.

pic_1

Boerderijwinkel

De boerderij heeft een boerderijwinkel, een terras en er is een speeltuin. Op de woensdag middagen rijdt de ponykar. Ook kunnen er rondleidingen en kinderfeestjes gehouden worden.

Door het jaar heen worden er speciale activiteiten gehouden, zoals Paasmarkt en Kerstmarkt.

pic_1